Statistics !

Sunday, December 29, 2013

Story Mory, Rumusan 2013 & Azam 2014


Assalamualaikum semuaaaa !
Setelah sekian selamanyaa baru ade masa and baru jari-jari ni terasa nk menulis.
Hehe and skrg ney pown banyakk sgt benda yg nanie nk share dgn uolls !

Alhamdulillah dah sebulan nanie kerja as a account assistant.
Alhamdulillah rezeki nanie even belum convo lg dah dapat keje dalam bidang yg nanie nak.
Mesti tertanya-tanya, eh bukan ke patut dah grad and convo ?
Haa patutnya cmtu lah tp boleh pulak tak lepas satu paper (tulah dok maen-maen lg tak sedar diri kan da repeat paper! hihi ) and nanie terpaksa la sambung lg satu sem but now mmg dah habes semuanya. Alhamdulillah. Just skrg ney dok tggu nk p convo je kt UiTM tu. Maybe bulan 5 2014 kowt. 
Memg jealous la bila tgk kawan kawan nanie semua da p convo, share-share gamba semua, post kt fb la instagram la, haihh tp apakan daya, padan la muka kt nanie kan tak belajar btoi btoi. Haha.
Tapi repeat paper pown still boleh dapat keje yg elok elok kan, ha kembang bontot hidung semualah. Hihi.
Tulah orang kata tak semestinya tak pandai tak dapat kerja btol tak ? Kalau pointer tu 4 flat flat ke tapi tak reti nak buat keje pown tak boleh jgk btol tak ? Ha bergantunglah kt rezeki masing-masing. Mungkin rezeki nanie bukan time belajar, so time keje ney la yg murah rezeki nya. Alhamdulillah lah kan.
But pape pown sentiasa doakan supaya semua kawan-kawan nanie akn dimurahkan rezekinya. Amiiinnn.

Bila dah cakap pasal kerja ney mula lah org dok cakap "bila nk kawen ney?", "kawen cepat please!", "ni dah keje ni pasni kawen plak". Haa bncg pasal kawen ney yg dok rimas, cemas, suspend semua lah. Bukan tak nak kawen tapiiiiiiiii muda lg laaa. Perancangan tu mmg ada tapi tak disetuju sbb maseh muda la, nk kena tanggung family lg, nk stabil kn kewangan dulu la, btol tak ? Takkan nak kawen je tp bila pas kawen dok makan pasir je tiap2 hari sbb dah habes duet ke kenduri kawen kan. Hahaha ade ke cmtu ? Hihi over sgt mkn pasir kan. Tipu betoi ! Hihi ;)So sebelum dok pk nk kawen tu pikir la dulu kewangan tu dah stabil ke blom, boleh ke nak tanggung ank bini kan (utk yg laki2 la). Kita yg pmpn ni tggu jela pihak laki dah ready ke belom kan. Pasrah walaupown dah tak sabar nk kawen ney. Hehe.Even kawan-kawan yg laen dah kawen and dah ade anak dah pown tp nak buat camner, sabo jela kan. Hihi. 

So, ape yg nanie boleh cakap untuk rumusan 2013 ni, memang banyak lah dugaan yg dtg, hanya Allah je yg tau ape yg nanie dah lalui. The ups and downs semua nanie dah tempuh untuk 2013 ney. So harap-haraplah 2014 ni tahun gilang gemilang nanie. Be a success woman one day and jadi isteri yg solehah pada satu hari nanti. Aamiiinnn ! K lah tu je kowt. Nanti nanie share lg yea.
Till then. Assalamualaikum.  

P/s : Jom jom follow twitter nanie: @nanienazyra & follow instagram nanie: Nanie Nazyra