Statistics !

Tuesday, February 7, 2012

6th Month :)



Alhamdulillah, genap hari ney, hubungan kami da sampai ke 6 bulan, tahniah syg :)
walaupown da byk sgt dugaan mendatang, kite tetap bersama sampai ke hari ney,
sayang awak :)
okayy, hari ni, nanie nak share ngn korg mcm mne ktorg blh together smpi thp cmnie,
hehe, bukan sng nak citer ney tau ? huhu :D


kisah kami bermula selepas reunion dengan budak sekolah rendah,
ha, terkejut kan ?? hehe, act kami nie satu sekolah rendah, but not in the same class pown,
tapi kenal la jgk ngn dye ney, sbb dye kan HOT STUFF kat skolah tu,
of course semua kenal kan, (*awak jgn nak kembang kembang la ye ? ) haha,
tgk la gmbr atas tu, tula gmbr yg diambil mase reunion tahun lepas, kitorang wat kat mid valley je,
boleh dikatekan biler jumpa dye tu, asek bergaduh jela, ade je nak cari psl ngn nanie,
tau la da lame tak jumpa sembang sembang sume kan, tapi gerraamm giler la biler dye cari gadoh tu,
ade je benda tak puas hati ngn nanie, ntah nape ntah carik pasal tibe tibe, hergh !
sampai la kat satu tempat ney, da abes jalan kt mid ngn patah balik ke BB, ktorg pown g la lepak makan makan kat Taman Tenaga, area umah dye jgk, tgh tgh duduk tu, dye carik pasal lagi,
then membe nanie sorg tu, name dye Linda, dye cakap,
" korg ney gadoh gadoh je, kang aku kawen kan terus baru tau ! ha, "
hmm, time ney terdiam da nanie, pastu boley plak dye cakap,
hergh, memg tak la aku nak kawen ngn dye, haremm, sumpah aku tak kan kawen la ngn dye ! simpang malaikat 44 la ! "
lebih kurg cmtu la ayat dye, nanie pown tak ingat sgt,
seyes biler dye ckp cmtu je, terus hati nanie tersentuh giler nak mati la, sebab dye cakap sampai camtu skaly tau, mne tak tersentuh, then nanie ckp la blk,
" hah, aku pown tak teringin la nak kawen ngn ko ! ingat aku nak sgt ke ko ney ! "
time tu membe nanie sume da pandang2 da, terkejut jgk la ktorg masing2 ckp cmtu,
pdahal dlm hati nanie da terpk da,cmner klw Allah bukak kan hati ktorg ney sampai ktorg blh together?
memg terpk sgt sgt, sbb ramai da membe nanie melalui saat saat cmnie, tup tup, kapel !
hergh, then lepas tu je, nanie diam je xcakap ngn dye, da bg2 nom fon kat sume membe nanie termasok la dye, nanie pown terus blk.

ehh, blom abes lg tau,
da sampai umah, nanie pown teringat blk, dye ckp dye nak nom maxis, then nanie mecg la dye, bg nom maxis nanie tu,
then, boley plak ktorg mesej punya mesej sampai kol 3 pg la jgk,
padahal td bukan men gadoh lg, haha, sambung blk gadoh dalam mesej tu sbnrnye,
haha, tapi ntah cmner ktorg blh mesej sampai la 3 ary cmtu kowt, then malam ary yg ke 3 tu, dye luahkan perasaan dye tu kat nanie, seriously terkezuuuttt giler nak mati !
tak paham jgk nape tibe2 dye nak ckp cmtu kan, tapi biler da dgr elok2 penjelasan dye tu, nanie boleh terima la jgk tp dye tak propose lg, just luahkan perasaan je, then mesej je dye tiap tiap hari,
 time tu nanie pown bru je lepas break ngn sorg mamat kolej nanie ney,
hati pown tak bersedia lg nak accept dye, dye pown same jgk, nak prepare ape yg patot, sbb dye pown bru clash jgk kan, so, masing masing phm,
ade la jgk dye ajak kuar tgk wayang, tu skaly jela, tgk transformers, hihi,
then mesej pnye mesej sampai sebulan, 
dye balik KL, ckp nak jumpa, ade benda dye nak ckp,
time tula dye buat keputusan utk propose nanie, nanie dgn tanpa pk pnjg, terus trime propose dye !
hehe, panjang kan citer nye ? soryy la klw crite nye a little bit boring ke kan, nanie just nak share sempena da 6 bulan ngn dye kan, hehe, biler pk balik, kelakar pown ade, haha, cmne la aku blh trime mamat yg suka cari pasal ngn aku kan, haha,
ok, till then, tq for reading ! :D

*ney gambar time 1st date ktorg :)



Monday, February 6, 2012

Kembara @ Sg. Chill


assalamualaikum :)
just like what i said before, ade pegy sg. chill rite ?
(eh, kami pakai baju malaysia lah ! yeah, proud to be Malaysian ! :P)
haa, it was penat-full lah pnye perjalanan nak masuk ke air terjun tu,
tp have fun la biler bersama sama ngn friends nanie yg hebat2 lah sume,
merintangi 6 lintasan sungai, sambil berpaut-pautan tangan kitorang ney, haha,
tapi bile da sampai kt air terjun tu, hilang lah sume penat, terus terjun berenang-renang ke tepian, hehe, ape-ape pown, tahniah lah buat semua kawan2 nanie yang berjaya melintasi sungai tu, HEBAT !
P/S - here are some pictures :) have a nice day !

sebelum naik bus  :)




atas bus with meah :)


menuju ke tempat permulaan :)


sudah sampai di tempat permulaan, get ready :)






da sampai ke lokasi air terjun :) yeay !




till then, tq :)










Wednesday, February 1, 2012

Cabaran Pendakian Belia Sihat ( PRAKTIS )

hey all ! semalam bru lepas pegi praktis utk program ney, sangat penat, yela, 
da lame tak meng-exercise-kan diri ney, 
berat je rase badan ney nak berlari semalam, fuhh :O
semalam just buat 3 pusingan kt kolej, then buat tekan tubi ngn bangkit tubi,
arghh, sengal sengal lah badan nanie biler bgn pg td,
haiyoo, praktis ney akan berterusan tiap ptg hari selase ngn khamis
so dgn praktis ney lah akan menjadikan bdn ktorg lebih kental dan kuat utk daki gunung nanti, haha, blh timbul lah ketul2 di bdn nanie nanti, jgn terkejut? huhu :D
then,
semalam ade dgr taklimat sikt tntg ktorg nye praktis ney,
nanti akan ade la buat mcm2 latihan tp yg plg interesting skaly nanti akan ade ujian berenang tau ? waa ! reti ke berenang ?? haha, cam nanie boleh la, tak la terer sgt tp bile berenang tu bergerak la jgk kan, hehe, berenang is one of my hobby tau, cam kalau bosan2 ker, nanie slalu pegi umah mak cik nanie yg ade swimming pool tu utk g swimming swimming, huhu, so utk korg2 yg tak reti lagi berenang renang ney, g la mencuba ye ? hey, jgn takut utk mencuba la, its not soo hard lah, belum cuba belum tahu, hoho, ;)