Statistics !

Monday, December 31, 2012

Happy New Year ! :D

Happy new year ! Ape azam korg2 untuk tahun 2013 ney ?? Nanie harap semua azam korg tu akan dicapai dan tercapai. Aminn ! Ok. Bukan korg je tau yg aade azam, nanie pown ade. Haruslah bg setiap org utk punyai azam tersendiri sama ada nak jadi org yg lebih baek atau mungkin ade yg sebaliknya, mane la tau kot2 ade yg azam camtu kan ? Hope semua azam korg tu yg baek2 lah ye ? :) ok ! Azam nanie utk tahun 2013 ney, nanie nak habeskan diploma nanie bulan 4. Then, of course nak jadi manusia yg berjaya bukan kat dunia je tp insyaAllah kat akhirat kelak :) bukan berjaya je malah nk jd yg berguna jgk. Klw berjaya tp tak berguna, tak jadi pape jgk kan ? Huhu. InsyaAllah akan menjadi insan yg lebih baik and bersyukur dgn semua yg nanie ade. Alhamdulillah sgt2. Skrg ney pown nanie dah bersyukur sgt2 sbb masih ade family yg syg kan nanie, kawan2 yg selalu ade time nanie susah sng and buah hati jantung nanie yg bernama mohd safyan yg sentiasa ade dgn nanie n xprnh lupakan nanie and sgt2 membantu nanie utk jadi yg lebih baik. Dye jgk dah byk tolong nanie and bg nasihat2 yg ckop berharga. Thanks sayang :* and Terima kasih sgt2 jgk utk family and kawan2 nanie sbb sentiasa ade dgn nanie tak kira kat mana jua nanie ade. TERIMA KASIH !! Hope korg akan support and bimbing nanie ke arah jalan yg benar. AMINN !! :) Selamat Tahun Baru 2013 ! :D
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Management IPB yg baru TAK BAGUS !!

Assalamualaikum. Lepas satu satu mslh dtg kt ipb ney. Sblm ney dgn kes rasuah nye, ade management baru la and now lg dahsyat, mereka ney pergi letak kan syarat utk students2. Mulai hari Rabu ney bersamaan dgn 2hb Jan 2013, students yg bwk motor kena pergi beli sticker IPB yg berharga 10 rggt and yg ade sticker shj blh msok. Ok so how dgn student yg bwk kereta mcm sye ney ? The answer is we can't even park at IPB. CAN'T !! Cam shit btol la ! Tak kan diorg tak blh pk student2 yg memg kena drive n then memg luar ipb tu byk sgt tmpt ktorg nk park. Blom cmpor lg dgn PJJ yg dtg kt situ. Mau sesak. Seriously management yg baru ney tak pk kebaikan student diorg sendiri ! Kalau untuk PJJ xpe la ney student sndri pown da xblh msok nk parking dalam. STUPID THINKING I guest ! Herghh ! Diorg tak berhak buat kat student diorg camtu. Tau la dah xdek duit tp xperlu kowt nk amek duit student sesuka hati ! Hmm ikhlas dari saya, sekian.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, December 29, 2012

Pergi ke rumah mertua selama 2 hari :)

Assalamualaikum semua :) alhamdulillah saya sudah kembali sihat dari penyakit sebelum ney. Dah lama dah tp baru nk update. Maklum lah busy yg mengalahkan perdana menteri tu ;) huhu. Hari ney buat pertama kalinya seumur hidup ney, saya beranikan diri untuk datang ke rumah sayang saya seorang diri. Huh ! Perasaan tu memg giler nerveous, takut, segan yg tahap maximum lah ! Haha :D But setelah seharian disana, alhamdulillah everything was fine and goooodddd ! :) Naseb baek mak mertua saya ney okayy and dapat jugaklah berborak sambil tlg masak daging dendeng ngn mak nya td. Mak nya siap bagi request lg tlg carikan brg hantaran. Wahh ! Da bg greenlight dah tu. Huhu. Btw esok kena dtg lg ney. Eh lupa knp sye kena dtg sana sbb ape, kakak nya tunang so kena la tlg masak2 sikit. Esok la tunang nya and esok jugak lah byk buat kerja nya. Hopefully boleh buat kerja dgn baeknya esok :) ok till then, gudnight and assalamualaikum.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 6, 2012

Bosan Bosan di library :)



assalamualaikummmm
online di library tapi masih sempat bukak blog ney.. huhu..
k lah. nanti pakcik library ney marah. kang kantoi dgn dye plak. huhu.
its okay. next time we will meet again. chehh ! haha :D
till then. bye !

Thursday, July 5, 2012

MEMANG PANJANGGG ! :)

assalamualaikum w.b.t :)
fuhh fuhh..................
da berabuk da blog ney, lame gilerrrrrrrrrrrrrr tak update.
sory guys :) kind of busy on 2 previous month. tau jela kan sebok mendaki gunungganangberapi tu sampai tak terupdate blog nanie ney, HAHAHA 
memg BANYAAAAAAKKKK sangat story yg nak story ngn u guys tp klw nak bgtau semua memg BANYAAAAKKK duit poket kua kat akak CC kolej nanie ney, HEHE :P
nak wat camner kan, laptop rosak plus broadband yg hilang waktu kemas2 umah ary tu,
tak pegy2 lg kt maxis centre, maklom laaa, BUZYYY sangat mengalahkan perdana menteri kan? HUHUHU 
papepown alhamdulillah program mendaki gunungganangberapi tu berjalan dgn lancar :)
sampai jugak kaki ney kat puncak terakhir tu iaitu GUNUNG TAHAN :) nak tunjuk jgk la sikit gambar kat puncak tuu, memang cantekkkkkkk gileerrrrrr, da macam duduk atas AWANN !

ha, jgn tnye model tu sudahh, hehe, 
*nami, sorryy, promote gmbr jap, hehe :)

haa, nampak kan? SUBHANALLAH !
tak tau nak ckp camner lg da perasaan biler smpi kat puncak tu, alhamdulillah walaupown kaki ade cedera sikit nanie still move on sampai puncak and lastly sampi turun. banyak sgt support dr kawan, tlg nanie time jatuh and mcm2 lg laa. THANK YOU GUYS! GOOD JOB CLIMBERS! :D


habis cter pasai gunung, cter waktu dinner utk penyampaian hadiah utk para climbers plak, huhu 
DINNER DINNER
nak citer camne ye? HAA
disebabkan gunung ney, abes jgk la duit nanie dok shopping baju warna MERAH
haha, 3 ary berturut turut g TIMES SQUARE *paling dekat
pas abes kelas je terus lesapp g TS ngn membe
TUP TUP ney hasilnye :)



*sorry gambar kurg jelas :(

tak laa lawa mane kan ?? hikhik *sedih sebab beli baju last mnt
emm but but but but BUT
yang best nye sebab DINNER tu buat time BIRTHDAY NANIE !
hehe, seronokkk sebab byk SURPRISEEE ! HEHE
thank you kawan kawan yang beli kek buah* sangat sedap sampai menjilat pipi
hikhik tu sume kerja belated birthday girl HUSNA, ade ke time suap menyuap dye g sapu ke pipi nanie, abes jrawat muka den, HAHAHA :P
AND thanks to climbers malam tu yg buat wish atas pentas, seriously tak expect korg wat camtu, konon ade pengumuman kan, yazid ? HAHAHA
btw thanks for all the support, my wish this year, hope xdek sedih sedih da and semoga penyakit ku cepat cepat sembuh, and semoga dimurahkan rezeki, AMINN :)

PENYAKIT ??? 
mesty tertanya tanya kan? *kalau xtertanya tak mengape :)
hmm, *serius :/
minggu lepas nanie baru dapat tau nanie ade penyakit ney, i get this from GUNUNG TAHAN maybe,
JANGKITAN PARU PARU
i was so soo sad when know what were going happen
alhamdulillah doctor said that is not very serious but i have to be more careful and dont do any SUKAN LASAK, OMG ! no more climbing ?? herkkk, so sad
'nak wat camner, dah tu yg ko dapat nanie, sabo jelaa' haishh
so now i just stay at home, going to class, eat the medicine yg tak sedap tu and it just like that, EVERYDAY ok, hmm soo boringgggg :(
please do pray me to have a healthier life and sembuh from this disease. OK ?

emm, ape lg yerr?
haa, ary tu ade pegy saloma bistro, under kolej laa, just pegy utk support pasal benci dadah ke anti dadah, pape laa, bukan nye ape, boleh thn sejam je pastu tros melencong g KLCC sebab sgt bosann, haha, 
*nmpk sgt pergi semata-mata MERIT


seronok sebab dpt jalan jalan ngn membe je, huhu, and baju yg dye bg ney sangat besar, size L,
blh bygkan la badan nanie ney klw pkai size L, haha
k lah, rasenye tu je kowt yg nanie ingat and story mory kat korg, hehe
till then, bye bye :)





Thursday, April 19, 2012

Cabaran Pendakian Belia Sihat Gunung Tahan 2012 - Gunung Datuk


ASSALAMUALAIKUM SEMUA !! :)
actualy hari jumaat yg lepas, nanie and all the geng kelab perintis muda pergi mendaki gunung,
nak tau gunung ape ? haa, ktorg g daki GUNUNG DATUK kat Rembau, N.Sembilan.
pengalaman yang sangat sangat best yg tak kan nanie lupalah !
bukan sng tau nak daki gunung ney dgn ditanggung beres and sng citer free of charge lah kan?
huhu, pengalamn yg baru and sgt2 best lah klw korg pegi dgn bf/gf.
awwww ! soo sweet ! bukan stkt ktorg je yg g, budak2 kecik pon ade yg pegi, and ade jgk bapa2 yg berani angkut anak dye yg masih lg baby tau, memg TABIKK SPRINGG la ngn si bapa tu,
kecik2 da ajak anak2 daki gunung, hhuhu,
hmm, ktorg pegi ney selama tiga hari, hari pertama just dduk kt base camp then esoknya bermulalah pendakian yg hampir 4 jam la jgk nak smpi ke puncak, then kt atas tu ktorg psg khemah and ape2 la yg ptot, puncaknya actually just batu shj, nanty tgk la kt bwh, yg ade byk2 batu tula puncaknya ! huhu :)






 taklimat dan pembahagian kumpulan,




 sudah sampai ke puncak :)

injured dalam perjalan turun ke base camp,
pemasangan khemah di base camp,



















so, lepas ney next gunung kat GUNUNG ANGSI plak, kt ulu bendul, N.S.
esok la bergerak nya, esok kumpul kol 8.30 n cam biase ktorg akan bergerak menggunakan public transport, bru adventure sket kan, huhu,
okayy, till then, thank you :)








Monday, April 16, 2012

Kem Pemimpin Berkaliber 2012


assalamualaikum :)
kem ney kat Kem Kaizen, Gunung Pulai, Johor.
kem ney best tp yg tak best nye diorang amek hp for 3 days, perghhh
seksa abes la tak blh contact my sygg, dye pown terSEKSA katenye, huhu :(
tp cmner pown kem ney memg len, hhuhu, congrates la untuk semua org !


#JAGGER overnite ! :)


assalamualaikum :)
kaly ney nanie nak share gmbr time g overnite ngn #jagger plak 
huhu :)
sume pegi except zaty yg nk blk umah awal sgt tu, grrr
best sgt and we're really having funn ! huhu
we going karaoke, eat eat and jalan jalan sepanjang malm smpi la pukul 7,
sgt best walaupown mngntok sikit, hehe :P


















okayy
till then, thank you :)