Statistics !

Monday, January 30, 2012

here it comes the stress and busy month !!

Hamekk kau entry panjangggg ! HAHAHA :D

Salam :) Skrg ney kte da hampir berada di bulan february and this are the month yg full of stress and will makes me more bussyy :O fuhh ! akan saye nyatakan di sini ape yg menyebabkan saye busy tu. Firstly, kes program daki gunung tu, u all pown da tau kan, then, akan ade kem di sg.chill (tahukah anda di mana?) haha, pd sabtu ney bersamaan 4hb Feb 2012. Kem ney just for one day je, this are under Kelab Kembara kolej nanie. One day pown tp akan memenuhkan jadual nanie tau, huhu. Ok. Next, sebagai bendahari for kelab Pembimbing Rakan Sebaya(PRS) di kolej nanie, akan ade kem for Majlis Tertinggi (MT) Kelab dan Persatuan IPB. Kem ini untuk tingkatkan lagi prestasi kitorg lah sbg MT kelab. Mengikut ape yg dirancang, 24-26 Feb ney la kitorg sume akan pegy tp nanie xsure kat mane, lupaaa, hehe :P Ok. Yg nak buat critenye, kem ney cost dye mahal, dlm meeting ngn HEP ary tu, dalam RM14,000. So, stiap kelab akan cari dana utk jayakan program ney, kesian kan ?? tak pasal pasal kena cari dana, Jadi, dah ditetapkan setiap kelab kena cari at least RM1000. Macam nanie ney first time pegang jawatan cmnie kt kolej, 1st experience tau nak cari sponsor ney, nmpk cam sikit je duit tu tp bukan senang nak mntk org sponsor, haaa, Jadi, harap2 lah ade yg dapat bantu nanie utk cari sponsor ney or bgtau kot2 ade syarikat2 yg boleh tawarkan diri untuk sponsor ney, Hopefully u guys can help me. Pleaseee :') Thank youuuu :D
        Okayy, then akan ade KEM INTELEK only for course nanie that is Dip in Acc, Dip in Science Comp and Dip in Acc System kat Hulu Langat, 11-12hb. Kem ney untuk sem 4 je tp sume yg terlibat kne pergi, WAJIB. Hmm, byk sgt kem untuk bulan ney, boleh dikatekan tiap2 minggu ade. Haiyaa. Then nanti 17-19hb ade common test 2 plak, ntah biler nak stdy ney ? hmm, cam xready je nk amek test nanty, yela, pack sgt bulan ney, ggrrrrr ! Then nak ready utk final lg bulan 3 ney, aduyy, blh botak la kepala ney dok pk byk sgt program, ney sume nak kumpul merit punya pasal la kan, hamek ko, terus FULL merit nanie, haha, takot plak biler pk psl final, hmm :3

Sunday, January 29, 2012

Cabaran Pendakian Gunung Tahan 2012


wahh, dgr title pown cam gempak giler la kan, haha, untuk pengetahuan korg, insyaAllah nanie akan join program ney, petang td bru lps dgr taklimat and kira BMI nanie, semua ney penting jgk utk tau kita layak atau tak ikut program ney, mcm nanie, tak tau lepas ke tak nk join sebab BMI nanie tak cukop, sedihh sgt T_T, tapi xpe, weekdays nanty akan ade praktis untuk semua peserta, kirenye nak buat saringan sampai 80 peserta je, thats why lah dye wat saringan ney, satu sbb nak tgk komitmen sume and layak atau tak join program ney. Program ney start hari ni 29 Jan 2012 sampai 19 jun 2012, lame tu tau, sebab bukan Gunung Tahan je yg kitorang akan daki tp ade lg 4 gunung yg kitorg akan daki. haaaa, best tak ?? huhu. Hope sgt2 dapat join sbb minatttttt sangaattt nak daki gunung ney, dah lame da teringin, korg tlg la doakan nanie dpt join k ? sedih sgt klw xdpt masuk sbb membe nanie yg len konpem blh msok, nanie sorg je yg cekedinggg ney ha, huuuu T_T . till then :)

Thursday, January 19, 2012

pesanan :)

assalamualaikum, 
pesanan untuk semua, senyuman itu satu sedekah ye, kalau jumpa orang yang anda kenali and lebih tua dari anda, berilah senyuman yang menawan tu, walaupun anda tidak menyukai nya or masih tidak dapat memaafkan dia atas sebab sebab yg tertentu. Allah amat menyukai orang yang hormat akan orang yang lebih tua dari anda walaupun hanya tua setahun, janganlah bongkak dan menjeling walau sekalipun, kerana Allah tidak akan pandang umatnya yang memutuskan tali silaturrahim pada hari kiamat kelak. Tidak elok untuk berhasad dengki dan mengatakan benda yang bukan bukan tanpa anda tahu sifat dan sikap seseorang itu yang sebenarnya. Tak kenal maka tak cinta. Sangat tepat peribahasa ini. Moga 'anda' tidak tergolong dalam umat umat yg sebegini, AMIIINNN.... 

Sunday, January 8, 2012

suda lima bulan ma !

alhamdulillah, its been 5 months saye ngn dye, and syukur sgt ktorg still together walaupown dah byk sgt dugaan yg dtg, and tak putus2 dugaan tu datang, insyaAllah saye akan beri komitmen yg lebih, okayy awak ?? hehe, love you sayang :) doakan lah kami last forever ye ?? Amiinn.....

Birthday Abah :)



hehe, dah mcm pengntin baru dah potong2 kek, hehe, soo sweet :) Semoga panjang umur and always dimurahkan rezeki ABAH :) jgn garang2 lg tau ? hehe :DD

2012 : Day 1

HARI PERTAMA DI TAHUN BARU
1st : pegi majlis doa selamat kat umah makcik kat sg. buloh *gmbr with siblings :)






2nd : celebrate birthday syaza at tasik permaisuri :)  

















3rd : jalan jalan smpai pagi buta :D

sedikit kata kata for the new year :
          alhamdulillah again sbb still dipanjangkan umur smpi hari ney, so kesimpulan untuk tahun 2011 ney, yg nanie blh ckp, banyak sgt dugaan dan cabaran. Macam2 jenis lah ada, haiyaa ! Tapi ade juga bnda yg paling buat nanie happy iaitu family, friends and of course my sayang yg sentiasa ada di samping nanie. Tu yang penting okayy ? Tanpa diorang semua, susah untuk nanie berdiri teguh smpi ke hari nie, thanx sgt uolls ! Akanku kenang jasamu <3 hehe. Okayy, azam for this year, akan saya abeskan study saye yg lg 2 sem nk abes ney, alhamdulillah syukur :) Next, hopefully akan sntiasa gembira dsamping org tersayang and lastly harap2 tak dek sape yg akan dengki or ape ape jelah ngn nanie, saya dah 20 tahun and of course lebih matang dr sebelum ney, tak kesah lah ape org nak pk or ckp psl nanie, yg penting it is good to be a silent person than people yg suka hasad dengki or jeles lebih2.  Hopefully that person berbahagia lah ngn org tersayang eh and jangan la nak sebok sebok tau pasal saye ye, dont be stalker lah okayy ? Okayy, peace yaww !




new year :) *pnjg lebar post nyaa, hehe

happy happy new year guys !  i know dah seminggu kte di 2012 ney, yeah, i'm turn 20 this years, wahh, haha, dah besa rupanya aku ney kan, alhamdulillah masih berpijak lg di bumi ini, syukur sgt dipanjangkan umur :) ha, how's ur new year celebration ?? huhu, semua org mesty ade cerita di sebalik new year kan ? same goes to me, huhu, b4 mlm new year tu, saye ade juga keluar bersama besties, yg dah lamaaa sgt tak hang out, i really miss them XOXO ! hehe, it was a serrraammm experience lah bila kua mlm new year tu, saye tak lah smbot new year tp kebetulan membe free ary tu, nak wat cmne, kua jela kan walaupon dah tau memg sesak kt bukit bintang tu, huhu, ape yg sye kate serrraamm td tuh dsebabkan oleh org yg rmai sgt and mcm2 org lah yg kte blh tgk ary tu, actually xske sgt g kt tmpt yg sesak sesak cmtu, blh pengsan jd nye nty, hehe :P mne tak nye, smpi je bb tu terpaksa parking kt ts, dah la mhl kt situ then parking kt tgkt atas skaly, aiyoo, memg serraamm la kan, dah tu plak sye berdua je mula2, then da bertiga, bru okayy sket, pmpn je sume plak tuh, jln pown berkepit kepit sbb takut diraba or ade org sje2 langgar, haish, memg dah kne pown membe sye tu, bengang btol la ngn org tu, selambe cuit2, heish, then da jln2 n shopping sume, ktorg tros je blk, dah balik tu nak g kat tmpt parking tu, haaa, tgl bpe kete je kt situ, ktorg ape lg tros lari pecut la g kt kete n tros kunci, haha, blk awal pown sbb xnak la new year kt tmpt2 cmtu kan, xyah smbot pown takpe kan, haha, dah smpi umah sume akhirnye saye new year kat dlm toilet je, haha, ngat sempat la kan nk tgk bunga api tp just dgr bunga api je sbb lme sgt mndy, hehe :DD

with melly and fiqaa :)