Statistics !

Thursday, August 1, 2013

Sekian lamaanyaaa :)



Assalamualaikummmmm

Fuhhh lama gila da tak update, seriously busy n now baru pas behenti keje. Haha.
Macam macam lah kan. Rasanya tak terlambat lagi kowt nak wish selamat berpuasa kat seluruh umat Islam di seluruh dunia. amboi amboi. bajet retis retis gitu. dushhh. -..-
Haa camne puasa kali ney ? Okayy tak ?
Haa sepanjang nanie keje ney, macam2 lah nak share ragam manusia time bulan puasa. Bukan nak mengutuk tapi nak beri pengajaran. Chewah ! Hehe.
Kalau dah puasa tu, puasa jelah kan, tak payah laa nak ponteng. Kalau bersebab takpe tapi ney dah berminggu-minggu tak puasa, tak tau nak cakap ape dah. Dah akhir zaman kowt. Takut bila pk balik. Ade jgak orang camni. Baruku sedar keadaan dunia skrg. Eishhhh eishhh eissshhh.
Nauzubillahh.
Semoga Allah memberi hidayah kepada orang-orang seperti itu. Amiinnn.
Banyak-banyak la berdoa, nak nak plak time bulan Ramadhan ney, bulan mulia kan. and bukan tu je, banyak-banyak la membuat amalan. Skrg ney dah 23 Ramadhan kan, malam-malam ganjil ney elok lah kita buat amalan banyak banyak. Kan dapat berdouble double. InsyaAllah :)
And raya pown nak dekat dah. Camne persiapan raya ? Mesti banyak benda nak disiapkan, kan ?
Baju laa, kasut laa and macam macam lahh. Seronok monokkkk bila pk nak raya ney, tapi tak tau kenapa raya kali ney nanie tak dapat rasa keseronokan tu. Mungkin sbb bekerja time puasa so tak rasa sgt kemeriahan tuu. So bila dah cuti ney mula laa nak kemas-kemas rumah, pasang langsir baruuu. Woootttt !
Hehe. Baru rasa nak raya gituuu. Huhu. 
Tahun ney raya kena ade kat 2 2 belah pihak. Maklumlah hari tu baru je lepas buka kat rumah bakal mertua. Alhamdulillah. And si dia pown ade berbuka di rumah nanie. Hehe ;) Skrg da ade lebih tanggungjawab kan.
 
And lupa nak share dgn korg masa kakak and abg si dia kawen ary tuu. Nanie join rombongan sekali tau. Huhu. Alhamdulillah semua okayy. Cuma time kenduri kat rumah dia je nanie tak dpt nak tolong for the whole day, sbb ade majlis kat belah sedara nanie plak. Just datang sekejap je dgn family. Ney nak share sikit la gambar gambar sepanjang rombongan tu. Iskk malu plakk. Huhu.







tengok tu muka malu den da kuaa da. Haha adehh rasa cam nak sepak sepak je. Dushh
Hehe insyaAllah lepas ney kitorang plak yang ddok kt tgh tuu. Huhu Amiinnnn !
Till then, Assalamualaikum :)



No comments: